Białko konopne

Białko konopne zawiera niezbędne aminokwasy jest bogate w błonnik i białko, zawiera witaminy A, C, E oraz witaminy z grupy B. zawiera niezbędne dla organizmu minerały: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas. Białko konopne pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu holesterolu, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego, pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała, pomaga w ochronie organizmu przed stresem oksydacyjnym

Zastosowanie białka konopnego

Zastosowanie białka konopnego jest bardzo szerokie możemy m.in. posłużyć się nim do:
-do pieczenia chleba, ciast i ciasteczek
-do wypieków
-jako dodatek do potraw
-do zup i kasz
-do koktajli i napojów

Użycie
-białko konopne można stosować zamiennie z innymi białkami
-dodaje się je do potraw i wypieków
-używa się go jako dodatek do koktajli i napojów

Sposób przygotowania białka konopnego

Sposób przygotowania z pozoru wydaje się trudny, mamy jednak kilka możliwości:
-białko konopne można przygotować samodzielnie lub kupić gotowe
-do przygotowania białka konopnego potrzebna jest konopna semolina
-konopną semolinę można kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub przygotować samodzielnie
-do przygotowania konopnej semoliny potrzebna jest konopna pasta
-konopną pastę można kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub przygotować samodzielnie

Sposób spożycia

-białko konopne spożywa się w postaci płatków, kasz, mąki lub proszku
-dodaje się je do potraw i wypieków
-używa się go jako dodatek do koktajli i napojów

Działanie białka konopnego

-białko konopne ma działanie odżywcze i regenerujące
-pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu
-pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego
-pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała
-pomaga w ochronie organizmu przed stresem oksydacyjnym

Ważne informacje
-białko konopne jest bogatym źródłem białka i błonnika
-zawiera witaminy A, C, E oraz witaminy z grupy B
-zawiera niezbędne dla organizmu minerały: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas
-pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu
-pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego
-pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała
-pomaga w ochronie organizmu przed stresem oksydacyjnym